La Vila inverteix 50.000 euros a reordenar el trànsit

Els estudis inclouen un pla d’aparcaments, un altre de mobilitat sostenible i determinar l’impacte socioeconòmic en la població

SOLLER. CIRCULACION. La Vila instal·la un senyal que impedeix l’entrada als no residents per Isabel II. Més i PSOE critiquen el caos que es genera a Cetre | R.S.S.

|

L’Ajuntament intensifica els esforços per reordenar el trànsit rodat i els aparcaments a Sóller. Si bé creix la indignació entre la població per la saturació de vehicles i la manca de llocs per estacionar, aquesta setmana la junta de govern ha aprovat la redacció de quatre projectes que serviran per determinar en quin estat es troba la xarxa viària del municipi i quines millores s’hi poden fer.

Es tracta d’una inversió de 50.000 euros que es reparteixen en quatre estudis. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha licitat un estudi de reordenació dels aparcaments i un projecte socioeconòmic per concretar quins beneficis o perjudicis pot tenir els canvis en la circulació o la limitació de vehicles en determinats carrers. D’altra banda, i després de 15 anys, s’ha licitat l’elaboració d’un nou pla de mobilitat urbana sostenible i un estudi per crear rutes segures, sobretot per als escolars. En conjunt, les propostes formen part del projecte de baixes emissions que s’atorgà a l’ajuntament durant la passada legislatura i amb el qual el Consistori ja disposa de 600.000 euros per posar-ho en marxa. La passa prèvia, però és redactar aquests documents per analitzar i fer un diagnòstic de les infraestructures urbanes de Sóller amb la finalitat de fer front als col·lapses que pateix el poble gairebé tot l’any.

Mesura provisional

L’aprovació del pla, coincideix en un moment en què els mateixos sollerics manifesten cada dia la insatisfacció, ja sigui per no poder circular sense col·lapses pel centre com per trobar aparcament sobretot quan es tracta de veïnats que tenen targeta d’ORA, però no poder deixar el seu vehicle als carrers que tenen assignats per manca d’aparcaments. Per això, el regidor de Governació, Carlos Darder ha donat llum verda a Policia per instal·lar de nou el senyal de prohibit el trànsit a l’entrada d’Isabel II «quan detectin que l’entrada al poble estigui molt saturada». Com a mesura provisional, «els agents podran col·locar el disc de manera puntual perquè els no residents circulin pel centre».

No obstant això, el regidor confirmà que el senyal de prohibit no es col·locarà de manera fixa fins més endavant, ja que «després de la Fira, veurem com es comporta el trànsit i podrem avaluar si els moments que s’han patit de col·lapse han anat relacionats a les festes de Pasqua».

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Pep Porcel aposta per desenvolupar el projecte de baixes emissions «perquè resoldrà els problemes de saturació que patim», expressà. Porcel confia que la licitació d’aquests quatre projectes vagin endavant per poder enllestir «definitivament un Sóller més pacificat de vehicles tal com s’està fent en altres ciutats».

+ VIST